Samen aan de slag voor een schone buurt

Zwerfvuilactie

Gepubliceerd op sep 7, 2020

Hou jij ook van een schone straat en wil je samen met je buurtgenoten aan de slag?
In de wijk de Sporen doen ze dit al. Sinds ruim een jaar ruimt een groep buurtgenoten elke maand het zwerfafval op. Dit initiatief is ontstaan om elkaar te ontmoeten, te horen wat er gaande is in de buurt en samen actief te zijn voor een schone en opgeruimde leefomgeving. Wil jij ook in jouw buurt aan de slag? Dat kan heel gemakkelijk. Samen met de buren kun je ook jouw wijk een beetje schoner én gezelliger maken.

Het is een geweldige kans om je buurt en je buren te leren kennen en samen werken aan een schone leefomgeving. Elkaar kennen in de buurt is belangrijk om je meer thuis te voelen in je straat en wijk. Ook helpt het als je elkaar een keertje nodig hebt.

Een enthousiaste deelnemer: “Het kost me een uurtje in de maand, maar het levert zoveel op. Ik ken nu meer buurtgenoten, heb veel plezier en goede gesprekken tijdens het vuil rapen en ik geniet zelf ook van een prettige en schone woonomgeving. Omdat onze kinderen door corona niet konden sporten op zaterdag, deden zij ook een keer mee. Ze schrokken van alle flesjes en verpakkingen die gewoon op de straten, in de groenstroken en op de speelvelden lagen. Ik hoop dat ze nu zelf bewuster met hun afval omgaan.”

Bewoners van de Sporen delen graag hun ervaringen met bewoners van andere wijken. Want wat zou het mooi zijn als we in heel Houten een netwerk kunnen ontwikkelen waarin buurtbewoners met elkaar aan de slag gaan. Voor meer contact en schone buurten.

Wil jij ook in jouw wijk aan slag?
Neem dan contact op met Jolanda Wijsmuller, tel. 030-6340446 of e-mail: jmwijsmuller@gmail.com. Zij deelt graag haar kennis over organisatie en aanpak.

 

Share This