Rode Kruis Hulplijn voor anderstaligen

Gepubliceerd op apr 30, 2020

De Rode Kruis Hulplijn krijgt deze week een klein broertje: een Whatsapp-Hulplijn voor anderstaligen. 

Deze Whatsapp-Hulplijn is speciaal voor mensen die geen Nederlands spreken en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de corona-maatregelen. 

De Rode Kruis Hulplijn is in drie talen bereikbaar via één van de speciale WhatsApp-nummers: 06-48158053 (Turks) of 06-48158055 (Marokkaans-Arabisch en Berbers). Via WhatsApp kan men een (gesproken) bericht achterlaten. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt hen dan in hun eigen taal terug. De meeste mensen beschikken tegenwoordig over WhatsApp, ook de eerste generatie. Mensen die laaggeletterd zijn kunnen door een voice-bericht zo ook makkelijk contact opnemen. Ze kunnen ook bellen met de hulplijn via 070-4455888 en vragen om teruggebeld te worden in hun eigen taal.

Men kan de hulplijn bellen voor een luisterend oor, advies of een praktische vraag. Het Rode Kruis kan bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen of medicijnen ophalen, als iemand dat op dit moment zelf niet kan. Ook kunnen naasten iemand opgeven die elders in het land woont, maar bij wie ze graag willen dat het Rode Kruis een oogje in het zeil houdt. Bij de speciale WhatsApp-nummers van het Rode Kruis kunnen mensen ook terecht als ze zich zorgen maken over familie in het buitenland met wie ze niet of moeilijk contact kunnen krijgen.

 

Share This